TINKTURA CIMICIFUGA 50 ML, KERNNEL

89.90 kn (s PDV)-om

Nekada davno se upotrebljavala za liječenje reume, a danas ju koristimo za liječenje suhoće rodnice, valunga i ostalih simptoma menopauze kao i za regulaciju menstruacije u predmenopauzi.

Dokazano je djelotvorna kod regulacije klimakterijskih tegoba, predmenstrualnih i menstrualnih tegoba, a njezin sastav ima snagu kao i mnogi suvremeni lijekov

Opis

Opis

Upotreba cimicifuge datira davno u prošlost Indijanaca koji su ju koristili kao lijek protiv zmijskog ugriza te za porođajne bolove, a u ginekologiji se upotrebljava od 18. stoljeća kada je prenesena u Europu.

Glavne aktivne tvari u cimicifugi su triterpenski glikozidiizoflavonoidifenilpropanski derivati i salicilna kiselina, čiji je ljekoviti učinak dokazan u brojnim kliničkim istraživanjima.

Nekada davno se upotrebljavala za liječenje reume, a danas ju koristimo za liječenje suhoće rodnice, valunga i ostalih simptoma menopauze kao i za regulaciju menstruacije u predmenopauzi.

Dokazano je djelotvorna kod regulacije klimakterijskih tegoba, predmenstrualnih i menstrualnih tegoba, a njezin sastav ima snagu kao i mnogi suvremeni lijekovi.

Cimicifuga – klimakterij i menopauza

U klimakteriju se kod žene postepeno gasi reprodukcijska sposobnost, a završava kada hormonska aktivnost jajnika potpuno prestane biti aktivna. Istraživanja su pokazala kako cimicifuga izrazito smanjuje neurovegetativne klimakterijske tegobe čak kod 80 % pacijentica već nakon 6 do 8 tjedana korištenja.

Tijekom menopauze, razina luteinizirajućeg hormona raste, što uzrokuje valove vrućine, odnosno valunge. Cimicifuga sadrži fitoestrogene koji imaju sličan učinak kao i estrogeni koje proizvodi naš organizam.

Fitoestrogeni se vežu na hormonske receptore u tijelu te tako olakšavaju tegobe menopauze bez povećavanja rizika od nastanka raka dojke što je česta nuspojava kod hormonske nadomjesne terapije. Neki fitoestrogeni čak mogu prevenirati protiv raka dojke tako da spriječe vezanje endogenih estrogena na stanice dojke.

Cimicifuga – menstrualne tegobe

Cimicifuga svojim spazmolitičkim djelovanjem smanjuje intenzitet kontrakcija maternice te povećava protok krvi u maternicu i tako ublažava menstrualne grčeve. Zbog takvog djelovanja veoma je korisna tijekom i nakon porođaja, a može biti korisna i ženama koje pate od kroničnog PMS-a.

Cimicifuga kapi se mogu konzumirati svaki dan, ali stručnjaci za doziranje tinkture cimicifuge preporučuju 6 kapi dnevno razblaženih u 1 dcl vode.

Plaćanje & Dostava
Isporuka - Dostava
Isporučujemo proizvode samo na području Republike Hrvatske.
Besplatna dostava za narudžbe iznad 300 kuna za sve načine plaćanja.

Za plaćanje pouzećem : Ukoliko je narudžba ispod 300 kuna naplaćuje se dostava u iznosu od 30 kuna
Za plaćanje općom uplatnicom: Ukoliko je narudžba ispod 300 kuna naplaćuje se dostava u iznosu od 30 kuna, odnosno 35 kuna za otoke
Pošiljka se isporučuje u periodu od 1-5 radnih dana ovisno o odabranim proizvodima.

Načini plaćanja
Plaćanje možete izvršiti na dva načina:
1. Općom uplatnicom
2. Pouzećem

Vaša pošiljka će biti isporučena kada dobijemo potvrdu o uplati na e-mail ili broj faksa 021 882 739
Odaberete li opciju plaćanja pouzećem pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja.
Za sva pitanja nas kontaktirajte na e-mail ili 021 882 739