Alergije i liječenje

Alergija – preosjetljivost Alergija je neprimjereni odgovor našeg imunološkog sustava na različite čimbenike okoliša koje nazivano antigenima ili alergenima. Simptomi alergijske reakcije mogu biti opći (sustavni) ili lokalizirani na organ ili organski sustav putem kojeg je alergen ušao u tijelo (koža i sluznice, probavni ili dišni sustav). Katkada se lokalizirani i opći simptomi razvijaju izrazito…

Prvo što se može napraviti da bi se znatno ublažili simptomi alergije je kontrola okoliša u kojem se boravi. To podrazumijeva izbjegavanje ili eliminiranje tvari koje uzrokuju alergijsku reakciju. Nakon povratka u zatvoreni prostor, nosnu sluznicu potrebno je isprati da bi se odstranili nakupljeni alergeni.

Opširnije...

BioBran – dodatak prehrani

Biobran je prirodni dodatak prehrani spravljen od rižinih mekinja uz dodatak micelija shitake gljiva. Jedan je od najučinkovitijih i najsnažnijih dodataka prehrani koji unaprijeđuje i osnažuje imunološki sustav.

Glavni sastojak za izradu Biobrana su vlakna rižinih mekinja topiva u vodi,čiji je glavni sastojak arabinoksilan..Biobran se proizvodi jedinstvenim,patentiranim postupkom razlaganja rižinih mekinja uz pomoć enzima iz micelija shiitake gljiva.Dobiveni derivat arabinoksilana omogućuje tijelu da puno bolje i lakše optimizira svoje prirodne iscjeljujuće mehanizme.

Opširnije...

Beta Glucan – prirodni imunostimulan

Beta 1,3 D glucan je jedinstveni polisaharid deriviran iz stanične stjenke pekarskog kvasca.To je vjerojatno najjači prirodni imunostimulans i imuno modulator biljnog podrijetla. Beta 1,3 D glucan pokreće imunološku reakciju u tijelu kreirajući obrambeni sustav protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitskih i drugih uzročnika bolesti. On je također i snažan antioksidans.

Opširnije...

Mumyo

Najsloženije prirodno ljekovito sredsvo na svijetu koje potječe iz teško pristupačnih planinskih predjela Azije.
To je ustvari smola koja je pod utjecajem klimatskih , geomorfoloških i geografskih uvjeta oblikovana od produkata izmjene tvari biljnog, životinskog i mineralnog svijeta. Kao takva sadrži sve minerale , esencijalne aminokiseline,vitamine i sve što je potrebno ljudskom organizmu za njegov optimalni rast, razvoj i održavanje.

Opširnije...