Novosti, Savjeti i preporuka

PRIPREMA KOŽE ZA LJETO

Ljetni mjeseci su nam pred vratima, pa je potrebno najveći organ, kožu, pripremiti kako bi lakše izdržala udare UV zraka, visokih temperatura i djelovanje različitih kozmetičkih proizvoda.

Za zdravlje kože i prevenciju razvoja malignih oboljenja, treba svakodnevno od proljeća mazati izložene dijelove (lice, usnice, ruke) ovisno o jačini UV zračenja. Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ne bi trebalo izlaziti na direktno sunce u razdoblju najjače insolacije, između 11 i 16 sati. Treba boraviti u hladu, nositi kapu, eventualno fotozaštitnu odjeću (u tkanju ima vlakna s fotozaštitnim elementima koji se izražavaju UPF-om). Također, preporuča se nositi sunčane naočale s provjerenim UV filtrom.

Treba koristiti sredstva sa zaštitnim faktorom. Za početak izlaganja suncu tamnije osobe trebaju faktor 30+ koji se kasnije može smanjiti. Svijetlopute osobe nikada ne bi trebale koristiti kreme s faktorom nižim od 30+ za tijelo i 50+ za lice , a djeca do 12 godina, bez obzira na boju puti, s faktorom nižim od 50+. Mazati se treba svaka 2 sata, jer se sredstva skidaju vodom, pijeskom, ručnikom, znojenjem.

Krema se ne može nanijeti samo jednom na dan. To nije u skladu ni s jednom smjernicom dermatoloških udruženja ni Europske komisije, te u pogledu optimalne fotoprotekcije predstavlja oblik rizičnog ponašanja. Dermatolozi i farmaceuti širom svijeta preporučuju da se svi fotozaštitni preparati nanose svaka dva sata (i češće) bez obzira na visinu zaštitnog faktora, a posebno ako je pacijent u vodi ili se briše ručnikom.

Svakako bi bilo dobro okrenuti se ekološkim sredstvima za zaštitu od sunca. Oni sadrže prirodne sastojke bez nanočestica,bez parabena,parafina i sintetskih mirisa, na bazi mineralnih filtera, Aloe Vere,biljnih ulja, te učinkovito štite, hrane  i njeguju kožu. Pogodni su za cijelu obitelj i sve tipove kože. Iz naše ponude izdvojili bismo BIOSOLIS sredstva za zaštitu  od sunca, koji dolaze u svim oblicima. Od spreja, uljnog spreja, mlijeka, kreme i ekstremnih fluida. Pogodni su za osjetljivu kožu sklonu dermatitisu.  Na našem web shopu ili u ljekarni možete pronaći svoj omiljeni.

Od ostalih sredstava za zaštitu, preporučili bismo svakako AVENE liniju za zaštitu od sunca !

Sada kada smo rješili pitanje zaštite od sunca vanjskim putem, bitno je također zaštitit se iznutra. Jedino sinergija unutarnje i vanjske primjene zaštite može biti 100 % učinkovita.

Za zaštitu iznutra uglavnom se preporučuju ANTIOKSIDANSI kao što su BETA-KAROTEN, ASTANKSANTIN I VITAMIN E ! Antioksidansi su tvari koje inhibiraju oksidaciju drugih molekula te štite tijelo i stanice od slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

BETA-KAROTEN je provitamin, u crijevima se putem enzimske razgradnje pretvara u retinol, odnosno vitamin A, snažan antioksidans. Beta-karoten  ima veliki utjecaj na zaštitu kože jer je štiti od UV zračenja, a uz to ubrzava i tamnjenje tijekom sunčanja, te sprječava prerano starenje kože. (BETA-KAROTEN KAL )

ASTAKSANTIN je drugi najpoznatiji karotenoid koji je izoliran iz mikroalgi vrste Hematococcus pluvialis je astaksantin. On je crveni pigment, a poznat je po svojem snažnom protuupalnom djelovanju. Štiti kožu i oči od UV zračenja, opeklina, fotodermatoza, alergija na sunce te sprečava nastanak bora i sunčanih pjega. Također može biti i vrlo učinkovit kod autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa. (Astanxantin SOLGAR )

VITAMIN E -Snažan je antioksidans te blagotvorno djeluje na sve tipove kože. Pomaže u smanjenju crvenila nakon pretjeranog izlaganja suncu te smanjuje nastanak bora i održava kožu glatkom. Ulje argana dobiveno prešanjem sjemenki ploda drveta Argania spinosa ( OLEOTHERAPY ARGAN )bogato je oleinskom i linolnom kiselinom te karotenoidima. Zbog visokog sadržaja vitamina E i ostalih hranjivih tvari pogodno je za pripremu kože za izlaganje suncu. Također ulje boreča, koje je bogato gama-linolenskom kiselinom i vitaminom E, djeluje protuupalno te se može koristiti za zaštitu kože od štetnog djelovanja sunca. (DPH VITAMIN E , CALIVITA VITAMIN E)

Svakako se preporuča promjena beuaty rutine u ljetnim odnosno toplijim mjesecima. Pa se tako preporuča češće raditi PILING tijela. Ovaj beauty ritual uklanja odumrle stanice kože, pa je nakon njega koža glatka i blistava te spremna za daljnje tretiranje. Nakon zime vaše noge obično su suhe i bez sjaja, a osobito koža od gležnja do koljena, zato nemojte izbjegavati nježni piling koji će joj vratiti sjaj. Ako ste u potrazi za najboljim pilingom, preporučujemo URTEKRAM ALOE VERA BODY PILING . Potrebno je hidratizirati kožu, te zimske kreme zamijeniti laganim hidratantnim losionima poput Dr.ORGANIC ALOE VERA LOSION, VITAMIN E LOSION I HEMP OIL LOSION. Preporuča se koristiti i ulja, pa tako možemo izdovjiti NUXE SUHA ULJA ili jednostavno dodati malo sjaja sa SHIMMER OIL HOLLYPLANT . Holyplant Shimmer oil sadrži šest posebno odabranih dragocjenih ulja, iz sjemenki pamuka, slatkog badema, egzotične makadamije, kamelije, boražine, podlanka te suncokreta, koja su bogata vitaminima i mineralima, dubinski hrane, obnavljaju i štite kožu ostavljajući je svilenkasto mekom, baršunastom i blistavom. Raskošni višenamjenski tretman sa zlatnim česticama Holyplant Shimmer oil namijenjen je za blistavu i njegovanu kožu lica i tijela te kosu bez ostavljanja masnih tragova.

I za kraj kralj preparata za preplanuli ten je PEKMEZ ZA SAMOTAMNJENJE L´ERBOLARIO . Pekmez za superbrzo tamnjenje obogaćen je mrkvom, orahovom ljuskom i aloe verom. Ne sadrži filtre za zaštitu od sunca, ali obiluje hranjivim sastojcima koji koži osiguravaju mekoću i sjaj tijekom i nakon sunčanja. Namjenjen je osobama tamnije puti koje brzo tamne ili već imaju podlogu, a može se koristiti u kombinaciji sa zaštitnim faktorom (za osobe svijetlije puti osjetljive kože, nanosi se  prvo SPF, pa pekmez). Može se koristiti i svakodnevno nakon sunčanja te tokom cijele godine radi njege kože. Na povišenoj temeraturi ne mijenja konzistenciju koja je između ulja i gela, ima zaštitni poklopac koji spriječava bilo kakvo curenje proizvoda, vodootporan je, bez parabena, silikona i boja,  pogodno i za korištenje u solariju.

Ove preparate treba početi koristiti barem mjesec dana prije intenzivnog izlaganja suncu i tijekom cijelog izlaganja. Na kraju ljeta imat ćete osunčanu, ali i zdravu blistavu kožu!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)