Savjeti i preporuka

Beta Glucan – prirodni imunostimulan

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Beta-1,3 D glucan proizvođača Transfer Point Inc. (USA) je visokopročišćena supstanca te jedina u svijetu koja sadrži preko 93 % čistih beta 1,3/1,6 glukana.
Beta glukan je dugolančani polisaharid sastavljen od molekula glukoze koje su povezane različitim kemijskim vezama. Znanstveno je dokazano da je biološki najaktivniji beta glukan u kojem je glukoza povezana 1,3 i 1,6 vezom. Te vrste beta glukana izoliraju se iz stanične stijenke pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae. Proizvođač Transfer Point Inc. ima patentom zaštićenu proizvodnju svog beta-1,3 D glukana iz pekarskog kvasca koji je i hipoalergena supstanca (ne izaziva alergije) visoke farmaceutske čistoće.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Važno je uvijek na ambalaži proizvoda provjeriti koja je koncentracija (%) biološki aktivnih veza glukoze (1,3;1,6) unutar kompleksa beta glukana jer to pokazuje kvalitetu proizvoda tj. učinkovitost na imunosni sustav. Stoga za beta glukane različitih proizvođača sa niskom koncentracijom(%) aktivnih veza potrebna je veća količina supstance za određeni biološki učinak, ali znatno slabiji u odnosu na Beta-1,3 D glucan (Transfer Point Inc.), što je potvrđeno u ispitivanju na Sveučilištu Louisville, SAD.
Na klinici Louisville u SAD-u rađena su neovisna ispitivanja učinkovitosti beta glukana raznih proizvođača. Utvrđeno je da je Beta 1,3 D Glucan proizvođača Transfer Point iz SAD-a 4 – 32 puta učinkovitiji u odnosu na slične pripravke. Jedini u svijetu sadrži preko 93 % čistih beta 1,3/1,6 glukana.

Nakon dugogodišnjeg istraživanja američki i norveški znanstvenici otkrili su i izolirali moćnu biološki aktivnu prirodnu supstancu beta-1,3 D glukan iz stanične stijenke pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae. Brojnim pretkliničkim i kliničkim istraživanjima na Sveučilištima Harvard, Tulane, Louisville i dr. dokazano je djelovanje beta-1,3 D glukana.

Utvrđeno je da su obrambene stanice 7 puta aktivnije nakon aktivacije sa beta glukanom. Ekspanzija novih istraživanja djelovanja beta glukana na imunosni sustav uslijedila je nakon što su znanstvenici sa Sveučilišta Harvard otkrili specifični receptor (Dectin-1) na površini obrambenih stanica.
Tim otkrićem dokazano je da su makrofagi, neutrofili, eozinofili i NK-stanice 7 puta aktivniji nakon što se beta glukan vezao na receptorsko mjesto.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][basel_products post_type=”ids” items_per_page=”2″ columns=”2″ include=”13889″][/vc_column][/vc_row]