Izdvojeni proizvodi

Mumyo
Najsloženije prirodno ljekovito sredsvo na svijetu koje potječe iz teško pristupačnih planinskih predjela Azije. To je ustvari smola koja je  pod utjecajem klimatskih , geomorfoloških i  geografskih
uvjeta oblikovana od produkata izmjene tvari biljnog, životinskog i mineralnog svijeta.Kao takva sadrži sve minerale , esencijalne aminokiseline,vitamine i sve što je potrebno ljudskom organizmu za njegov optimalni rast, razvoj i održavanje.
Aloe Arborescens je masna biljka južnoameričkog porijekla, pripada obitelji Liliace. Između 250-300 različitih vrsta aloje, do danas poznatih, upravo je ona zbog svojih aktivnih komponenti privukla najviše pažnje od strane znanstvenika.

Preparat Aloe Arborescens je dodatak prehrani dobiven miješanjem svježih listova aloje arborescens  u cijelosti i bagremovog meda, po rigoroznom
procesu na hladno, jedinom koji garantira očuvanje svih prirodnih karakteristika sadržanih u proizvodima.

Aloe Arborescens  je biljka poznata po svojim višestrukim svojstvima, od kojih izdvajamo stimuliranje imunološkog sistema, zaštitu gastroenteralnog trakta, svojstvo pročišćavanja i detoksikacije kompletnog organizma, te regulacija crijevne mikroflore.

Aronija, čudesni dar prirode

Ljekovita svojstva aronije
(Napomena: Tekst ne treba tumačiti kao medicinski savjet.)
Kako smo vidjeli, aronija je izuzetno bogata fitonutrijentima te ima jednu od najviših ORAC vrijednosti od svih voćnih vrsta. Redovitim unosom aronije u organizam kao sastavni dio naše prehrane značajno se poboljšava rad imunološkog sustava, mozga, cirkulacija krvi, reguliraju se krvni tlak i količina šećera u krvi te sprječava velik broj drugih bolesti. Karcinom / Polifenoli aronije imaju ulogu u kontroli i prevenciji razvoja raka modulirajući sve 3 faze: inicijacija, promocija i napredovanje karcinoma10. Istraživanja su pokazala kako aronija utječe na mnoge karcinome.

Jedna studija prikazuje da je ekstrakt aronije u roku od 24 sata eliminirao velik broj stanica karcinoma malignog tumora na mozgu.

  • Visok krvni tlak / Pospješuje cirkulaciju krvi, smanjuje previsok krvni tlak te pomaže kod ateroskleroze, upale i proširenih vena. Antioksidansi aronije djeluju kao antiupalna sredstva po cijelom tijelu i pomažu kod opuštanja arterija, smanjujući krvni tlak i kronične upale11.
  • Kardiovaskularne bolesti / Aronija osigurava potpunu zaštitu stanica od oksidativnih učinaka i ima opuštajući učinak na krvožilni sustav12 te je zbog toga učinkovito sredstvo u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Također, snizuje krvni tlak, upale i oksidaciju LDL kolesterola13. Nekoliko studija utvrdilo je vezu između unosa flavonoida i rizika od kardiovaskularnih bolesti. U studiji koja je trajala 10 godina, Hertog i suradnici naveli su da je relativni rizik za neželjene koronarne incidente kod starijih osoba koje su imale najviši unos flavonoida bio značajno manji od osoba koje su imale nizak unos flavonoida. Druga desetogodišnja studija u kojoj je sudjelovalo 34.000 žena u postmenopauzi utvrdila je da je ukupan unos flavonoida bio povezan sa smrtnošću kao posljedica kardiovaskularnih bolesti.
  • Šećerna bolest / Smanjuje količinu šećera u krvi14. Antocijani aronije smanjunju razinu glukoze u urinu i smanjuju razinu oksidacije lipida u urinu i krvi. Aronija također suzbija podizanje i opadanje razine šećera u krvi.15
  • Želudac / Smiruje grčeve i bolove u želucu, smiruje upalu sluznice želuca te pomaže kod čira na želucu i želučane neuroze16.
  • Glava / Pospješuje cirkulaciju te pomaže kod glavobolja i migrene.
  • Endokrine žlijezde / Pospješuje rad štitnjače, poboljšava i regulira izlučivanje njezinih hormona te pomaže kod bolesti štitnjače i gušavosti.
  • Imunološki sustav / Podiže opće stanje imunološkog sustava17.
  • Jetra i žuč / Potpomaže radu jetre u neutralizaciji štetnih tvari te olakšava rad bolesne i oštećene jetre. Ima pozitivan učinak kod upale žučnog mjehura i žučnih kanala, žutice, žučnog pijeska i žučnih kamenaca18 19.
  • Crijeva / Smiruje grčeve i bolove u crijevima, smiruje upalu sluznice crijeva i zaustavlja proljeve.
  • Teški metali i radioaktivne tvari / Istraživanja ruskih znanstvenika su pokazala da aronija pospješuje izlučivanje teških metala kao i nekih radioaktivnih tvari iz tijela. Zbog prethodno navedenog apsolutno je ispravno reći "Aronija, čudesan dar prirode"


Dr.Hauschka - njega lica

Bademovo i jojobino ulje, dragocjeni ekstrakti ljekovitih biljaka poput bjelodana i potočarke, kao i eterična ulja - ovi visokovrijedni sastojci samo su mali dio onog što Dr.Hauschka linija za njegu lica može ponuditi od prirodnih sastojaka. Osjetite blagotvorno djelovanje ovih preparata na vašoj koži i svakodnevno uživajte u prirodnoj i holističkoj njezi. Nježno čišćenje Kremasta tekstura Dr.Hauschka preparata za čišćenje lica čini ih istovremeno preparatima za čišćenje i njegu. Zaštitna dnevna njega Što god  vaša koža treba - bogatiju, masniju kremu, laganu vlažnu kremu ili normalizirajuće ulje - Dr.Hauschka preparati za njegu lica nude izvrsnu dnevnu njegu za svaku osobu. Regeneracija tijekom noći Nemasna noćna njega podržava prirodne funkcije kože i dopušta joj korištenje vlastite moći regeneracije.Dr.Hauschka - njega tijela

Blagi gelovi za tuširanje - Blagotvorna ulja s jedinstvenom mirisnom mješavinom

Mirisne uljne kupke - Prava eterična ulja za zaista posebno iskustvo

Nježni dezodoransi - Nježni sastojci za savršenu svježinu Koža poput baršuna Mlijeko za tijelo od limuna, Mlijeko za tijelo od dunje i Mlijeko za tijelo od ruže

Ulja za tijelo - Inovativnost i njega
Posebna njega stopala Zagrijavajući i vitalizirajući sastojci Nježna krema za ruke Štiti i njeguje

   

ImunoBran MGN-3
izvrstan prirodni dodatak prehrani koji osnažuje imunološki sustav. Proizvodi se jedinstvenim patentiranim postupkom derivacije ili ”razlaganjem” rižinih mekinja uz pomoć enzima shiitake gljiva. Tako dobiveni spoj, uz arabinoksilan (jedan od derivata rižinih mekinja koji djeluje kao jak imunostimulator), sadrži i druge polisaharide (složene šećere), te svojom jedinstvenom molekularnom strukturom omogućuje tijelu da puno bolje i lakše nego s bilo kojim drugim dodatkom prehrani, optimizira svoje prirodne iscjeljujuće mehanizme. 

ImunoBran je visoko kvalitetan proizvod, prirodan i bez GMO-a, djeluje brzo i učinkovito, netoksičan je, potvrđen znanstvenim istraživanjima, ne razvija otpornost niti ovisnost. Upotrebljava se za jačanje imuniteta što je vrlo važno kao podrška konvencionalnom liječenju, ali se također pokazao nezamjenjivim dodatkom u očuvanju zdravlja. Ne koristi se u kombinaciji s imunosupresivnim lijekovima (autoimune bolesti).

Doziranje: Kod manjeg pada imuniteta preporučena dnevna doza je 4 tablete ili 1 vrećica (1 g) dnevno, najbolje pola sata nakon jela. Kod jačeg pada imuniteta preporuča se dnevna doza od 12 tableta/3 vrećice dnevno, najbolje pola sata nakon jela. Nakon dva mjeseca smanjiti dozu na 4 tablete ili jednu vrećicu dnevno. Dostupan je u obliku tableta 50x250 mg i u prahu.

Fungi Perfecti
Pionirski rad Paula Stametsa rezultirao je brandom Fungi Perfecti koji sadrži četiri prirodna dodatka prehrani, Reishi, Cordyceps, Maitake i CordyChi (mješavina Reishi i Cordyceps). Dobivaju se procesom isušivanja ekološki uzgojenih gljiva na niskim temperaturama u vakuumu, čime se održavaju njihove biokemijske osobine. Reishi, Maitake i Cordyceps gljive su koje se, zbog izuzetnih ljekovitih svojstava, stoljećima koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Snažan su stimulator imunološkog sustava, povoljno djeluju kod upalnih i artritičnih procesa, karcinoma, povišenog kolesterola i kroničnog umora. Jedine su namirnice biljnog podrijetla koje sadrže vitamin D. Reishi, Maitake, Cordyceps i CordyChi prodaju se u bočicama od 60 kapsula. Preporučena dnevna doza: dva puta dnevno po jedna kapsula.

Chlorella je zelena jednostanična slatkovodna alga čiji promjer iznosi između 2 i 10 mikrometara. Sadrži dobro izbalansiranu kombinaciju nutrijenata poput proteina, aminokiselina, klorofila, karotenoida, vitamina i minerala.

Djelovanje Chlorelle Chlorella normalizira protok tjelesnih tekućina i poboljšava cirkulaciju. Oko 15% tekućina se nalazi u krvotoku, a oko 70 % u limfnom sustavu. Oba sustava su važna za pravilno funkcioniranje organizma. Ukoliko je protok tekućina ograničen, sposobnost pravilnog funkcioniranja organizma i imunološkog sustava također je ugrožena. Chlorella djeluje na organizam na staničnoj razini te stimulira svaku stanicu. Jača imunološki sustav i time pomaže u izlječenju i prevenciji različitih bolesti. Chlorella detoksicira organizam. Pomaže nam da očistimo organizam od teških metala (živa, aluminij...), dioksina i drugih tvari sličnih hormonima koji djeluju uznemirujuće na organizam. 20% Chlorelle čini tvrda celulozna stijenka, koju digestivni enzimi ne mogu razgraditi. Upravo se ta celuloza veže za teške metale, toksine i ostale sintetske tvari nagomilane u našim tijelima te ih izbacuje van.

Potpuno čišćenje tijela i organa započinje poslije redovitog uzimanja Chlorelle tijekom 3-6 mjeseci, ovisno o doziranju. Istraživanja su pokazala da ova alga može biti dragocjen saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti i demencije. Naime, svi oboljeli od Alzheimerove bolesti imaju visok postotak aluminija u mozgu, a Chlorella veže aluminij i druge metale, te ih izbacuje iz organizma. Zahvaljujući faktoru rasta Chlorelle (HFR) ona se množi velikom brzinom (učetverostručuje se tijekom samo 20 sati) te stoga i u našem tijelu stimulira rast novih stanica i obnavljanje tkiva, čak i onih koja su mehanički oštećena. Chlorella je alkalna namirnica i pomaže nam da uspostavimo acidobaznu ravnotežu.

Zahvaljujući visokom sadržaju karotena (50-80 mg na 100 g Chllorele) izvrstan je suplement za osobe koje ne konzumiraju dovoljno žutog i zelenog obojenog povrća. Štiti organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala Povećava crijevnu mikrofloru Upotreba: Preporučuje se uzimati 10 (2 g) do 40 tableta (8 g) dnevno s vodom ili drugim napicima.

Forest sap Jastučići za detoksikaciju pomažu zdravlju putem odstranjivanja otrova iz organizma tokom sna.jastučići se nalijepe na stopala ili na neko drugo bolno mjesto.Pomažu kod stresa,uznemirenosti, loše cirkulacije,oslabljenog imuniteta,glavobolje,bolovi u leđima i vratnoj kralježnici,poremećaj sna,problemi sa mišićima i zglobovima,eliminacijom otpadnih tvari iz organizma.

Novosti

Novo u ponudi
02.12.2011.
prirodna, organska i certificirana hrana. Nudimo žitarice, tjesteninu, sjemenke, mahunarke, brašna, zacčine, himalajsku i crnu sol, zaslađivače, pahuljice, suho voće te zobeno,sojino i rižino mlijeko, još štošta drugo.
www.kalendula.com.hr
11.04.2011.
Dobrodošli na naše internetske stranice na kojima se možete informirati o uslugama i proizvodima koje nudimo kao i saznati više informacija o samoj biljnoj ljekarni Kalendula

Brzi info

tel./fax. 021/882-739
mob. 098/9422749

Pon.-petak od 08:00 do 20:00
Subotom od 08:00 do 13:00

 

Početna     |     O nama     |     Prodajni program     |     Partneri    |     Kontakt

All rights reserved. Sva prava pridržana. Biljna ljekarna KALENDULA - Trogir
Izrada web stranica: Pro Web